organisatie

Het nieuwjaarsgala van Rotary Club Genk Staelen is op enkele jaren tijd uitgegroeid tot één van de topgala’s van Limburg. Zij dankt dit succes aan de unieke formule die nu al 30 jaar stand houdt.
Wij houden vast aan de vroege datum in januari zodat we nog oprecht van een nieuwjaarsgala mogen spreken.
Na de fijne eindejaarsactiviteiten, vaak onder familie en vrienden, is dit de eerste volwaardige mogelijkheid om met relaties, partners en klanten te klinken op een succesvol en wonderlijk nieuw jaar. 
Het decor is andermaal C-Mine dat enig is in zijn soort.

De combinatie van industrieel erfgoed en culturele accommodatie van de bovenste plank maken dat hier ieder jaar meer en meer bijzondere en smaakvolle evenementen worden georganiseerd voor heel Vlaanderen.
De gasten van het gala krijgen dan ook de mogelijkheid om zich de hele avond te verwonderen over de prachtige akoestische en visuele kwaliteiten.
Na een sfeervolle receptie in de foyer van C-Mine bieden we andermaal een muzikale topper van formaat aan. Het rijtje van artiesten die de voorbije edities op de affiche stonden, oogt stilaan indrukwekkend. Het gastronomisch programma dat we vervolgens aanbieden is een waar culinair festijn, samengesteld door Limburgse topchefs.

Het dansfeest dat zich nadien afspeelt is een vaste waarde voor eenieder die graag de benen strekt in een sfeer van ambiance, golden oldies, schlagers en gesmaakte polonaises……Ieder jaar zorgen wij voor een top-band die er vanaf de eerste noten invliegt. Al deze ingrediënten dragen één constante mee: topkwaliteit. Dit maakt het Nieuwjaarsgala tot een vaste waarde in het Limburgse evenementenlandschap.

Wie wil niet op deze stijlvolle wijze het nieuwe jaar inzetten met vrienden en relaties die er voor u het hele jaar toe doen? Wij zijn ervan overtuigd – en de jaarlijkse toeloop getuigt hiervan – dat we ook voor uw bedrijf een bijzonder forum kunnen aanbieden dat in Vlaanderen zonder meer uniek is. Het potentieel aan business-contacten is bijzonder groot maar vooral is de context dermate bijzonder dat nieuwe gasten en klanten die nog niet eerder vertrouwd waren met dit event, nog dagen nagenieten.

HET ONTSTAAN

De Jonge Economische Kamer - ontstaan in 1915 - werd door de jaren heen een van de grootste jongerenorganisaties ter wereld (en is thans ook bekend onder de naam JAYCEES). Een aantal senatoren en 40-plussers namen het initiatief om het “Jaycees Senat fonds” op te richten. Dit project werd een enorm succes en vierde op 9 januari 2011 haar 25 jaar jubileum-editie. Dankzij de hulp en inzet van vele partners werd dit schitterende feest elk jaar mogelijk gemaakt!

OVERDRACHT

Wegens drang naar vernieuwing werd in juni 2011 unaniem besloten dit project over te dragen aan Rotary Club Genk Staelen, die hier een uitgelezen kans zag om een uniek concept te koppelen aan fundraising-activiteiten voor het goede doel.

STUURGROEP

Dirk Boyen, Luc Coenen, Luc de Werdt, Marcel Engelen, Luc Foesters, Paul Heremans, Michael Joosten, André Martens, Raymond Ruelens, Freddy Baeten, Steven Callewaert & Stefan Maussen.

GESCHIEDENIS

1987 - 1992 Afwisselend het “Versterkt Limburgs Orkest“ en het “Vlaams Symfonisch Orkest” met dirigenten Willy Claes en Ernest Maes, solisten Willy van Tichelen, Therese Ringold, Franco Careccia, Theo Mertens, Walter Boeykens e.v.a.
1993 Het Nationaal Orkest van België
1994 De “Opéra de Wallonie” met dirigent Willy Claes, solisten Ans Humblet en Koen Krucke
1995 De “Opéra de Wallonie” met dirigent Willy Claes, solisten Julia Conwell en Kurt Schreibmayer
1996 Het “Belgisch Filharmonisch Radio Orkest” met dirigenten Alexander Rabhari en Willy Claes, solist Rudi Hamers
1997 Het “Ensemble Prima La Musica” met dirigent Dirk Vermeulen, solist Henning Kraggerud
1998 Een unieke combinatie van het “Ensemble Walter Boeykens” en het “Combo Toots Thielemans”, solisten Walter Boeykens en Toots Thielemans
1999 De vioolvirtuoos Roby Lakatos en zijn ensemble
2000 De vioolvirtuoos Roby Lakatos en zijn ensemble
2001 Symfonieorkest van Vlaanderen
2002 I Fiamminghi
2003 Limburgs Symfonisch Orkest
2004 Limburgs Symfonisch Orkest
2005 Rotterdams Kamerorkest, solisten: Wilma Bierens (sopraan), Kees Wouters van den Oudenweijer (klarinet)
2006 Een hartverwarmend klasseconcert door het befaamde “The Belle Epoque Orchestra” o.l.v. Wim Brabants, Soliste: Carla Schroyen
2007 “The Belle Epoque Orchestra” o.l.v. Wim Brabants
2008 Scala & Kolacny Brothers
2009 “Hommage à Brel” Filip Jordens
2010 Jef Neve Trio
2011 I Divini
2012 Absynthe Minded
2013 "Wim Mertens Ensemble"
2014 Hartverscheurend dansgala "Red, Yellow and Blue" in een choreografie van Isabelle Beernaert
2015 New Year in New York (The Green Big Band, Günther Neefs, Karen Verresen)
2016 Brussels by Night
2017 "Love is all you need" - The Beatles featuring Jean Bosco Safari @ band
2018 "Sioen & Friends"
2019 "Bar d'Amour" met Pieter Embrechts, Karen Verresen, Katja Vandendries & Upstage People Dance Company,  band onder leiding van David Poltrock 
2020 "Vivre" met Company Bast, Johan Verminnen en Sabien Tiels
2021 Geen concert wegens Corona
2022 Geen concert wegens Corona